ALLMÄN INFORMATION
Samtliga kurser hålls av instruktörer som arbetar enligt SBKs dressyrpolicy. Alla kurser drivs i samarbete med Studiefrämjandet.

Tänk på att kurserna till största del alltid hålls utomhus. Det är därför viktigt att man klär sig själv och hunden efter väder. Ta alltid med dig extra gott godis, roligaste leksaken och vanligt koppel till hunden. Ta även med vatten, då lek och godis gör hunden törstig.

FÖR ATT FÅ DELTA PÅ VÅRA KURSER GÄLLER

  • Giltigt medlemskap i Svenska Dobermannklubben. Observera att medlemskapet är personligt. Det räcker alltså inte att någon annan i familjen redan är medlem. Om du inte är medlem ska medlemsavgift betalas in samtidigt som kursavgift.
     
  • Om du är medlem i Sveriges Hundungdom (SHU) behöver du inte lösa nytt medlemsskap i Dobermannklubben för att gå kurs. Är du under femton år bör du ha en vuxen med dig, åtminstone vid de första kurstillfällena.
     
  • Att hunden är vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kurstiden. Vaccinationsintyg skall visas vid kursstart.
Tävlingslydnad - Appellklass & Lydnadsklass I

Innehåll: Kurs för dig som vill tävla i lydnad eller bruks & behöver hjälp med inlärningen av lydnadsmomenten. Vi jobbar med att plocka isär & att kedja moment & att skapa rätt förväntningar hos hunden. Vi tittar även närmare på belöningar & hur du bäst använder dig av dem.

Teori och praktik blandat.

Instruktör: Maja Thornberg

Maja är utbildad instruktör inom SBK och har tävlat elitklass spår och lydnadsklass III med sin förra hund, dobermannen Selma. Hennes nuvarande hund, 1-åriga malinoisen Vinna, är uppflyttad till lydnadsklass II och lägre klass i bruks.

Litteratur: Regler lydnadsklass I-III & Regler Bruksprov. Två häften som finns att köpa på sbkshopen.se

Antal tillfällen: 6 gånger, max 6 ekipage.

Startdatum: Måndagen den 29/4, 6/5, 13/5, 20/5, 27/5 och 3/6.

Tid/plats: 18-20.15 på dobermannklubben Stockholms område i Täby.

Pris: 1500 kr

Sista betalningsdag: 26/4

Anmälan: Görs via mail till katja.lager@bahnhof.se Uppge ditt namn, din adress, ditt telefonnummer, ditt personnummer, hundens namn & ålder.

Pg. 27 64 11 – 6 Glöm inte att märka betalningen med ditt namn.